Objectius de desenvolupament sostenible

Què són els ODS i en quin ens fixarem nosaltres?

El 25 de setembre del 2015, els líders mundials van adoptar un conjunt d’objectius globals per erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tothom com a part d’una nova agenda de desenvolupament sostenible. Cada objectiu té metes específiques que cal assolir en els pròxims quinze anys, els quals intenten fer un món millor, i es consideren els objectius necessaris per al benestar de les persones.

Nosaltres ens fixarem en l’objectiu número 15, la vida d’ecosistemes terrestres. Específicament en la millora de les condicions de la vida dels animals salvatges perquè ens sembla en un tema de bastanta seriositat, que ha de garantir no només en la vida d’ecosistemes terrestres, sinó la dels seus habitants.

Boscs

Actualment, un 80% de totes les espècies d’animals són als boscs de tot el món, però el problema és que cada any s’estan desforestant més i més boscs (milions d’hectàrees), cosa la qual fa que aquestes espècies morin al no poder estar en el seu hàbitat natural. A part, moltíssimes persones depenen dels boscos per sobreviure (òbviament sense fer un negoci d’ells).

Desertificació

Tots depenem de l’agricultura, per tant, la necessitem per viure, però el problema és que la desertificació ens afecta cada vegada més per la falta d’aigua en els camps, a part de que milions de ramaders es queden sense treball.

Tot i que també és un problema molt gran pels animals que viuen al camp.

Per tant, hem de fer alguna cosa per ajudar als camps i la desertificació dels camps de conreu, a part d’ajdar a l’agricultura mentre ho fem.

Biodiversitat

I sobretot, sobre la biodiversitat, la qual tractarem més en el nostre objectiu de desenvolupament sostenible.

La caça furtiva d’espècies causa l’extinció d’aquestes molt més ràpidament, tant sigui per vendre-les, com per menjar-les. S’ha de respectar que n’hi han espècies en perill d’extinció, i aquestes caçes, si es paren, podem salvar més d’una espècie i evitar que es perdin més (com per exemple, el cas més conegut, els Dodos).

Encara que no tot es tracta d’animals, sinó també de la biodiversitat de les plantes, les quals fan un paper molt important en la nostra biodiversitat. S’ha de prohibir la tala sense llicència i la desforestació massiva que es fa en territoris molt boscossos. Així, no només ajudarem a la biodiversitat, sinó també a la qualitat de l’aire que es respiri, a part de poder estudiar diverses espècies de plantes i arbres i veure com funcionen a la natura.

I per últim, els animals invertebrats dels ecosistemes, dels quals se sap ben poc, però que són una majoria dels animals que viuen a la terra, malgrat la nostra ignorància de la seva contribució.

Què volem fer?

Per tal de fer-ho, intentarem conscienciar a les persones del nostre objectiu, el qual no només farem que doni consciència a les persones sobre el mal ús de les matèries que llencem sense pensar, sinó en com afecten als animals d’aquests ecosistemes. La nostra App, també contribuirà a la nostra causa.

Perquè l’hem escollit?

Hem escollit aquest ODS perquè ens sembla molt important la biodiversitat dels animals dels ecosistemes terrestres i volem millorar tant la seva vida com el seu hàbitat natural.

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.